NATURA

El riu traïdor, l’únic riu català que desemboca a l’Atlàntic.

La Garona

Tots els rius catalans van a parar al Mediterrani, excepte un, La Garona. És conegut com el riu traïdor perquè neix a Catalunya, però fuig per desembocar a França.

Hi ha diverses teories del lloc de naixement. Tradicionalment s’ha dit que neix al Pla de Beret a 1870 metres d’altitud, a prop d’on neix el Noguera Pallaresa. Altres diuen que neix al pic de l’Aneto. Però la que actualment es dóna com bona és el Pic de la Ratera a 2862 metres a prop de l’estany de Sant Maurici.

La Garona travessa la Vall d’Aran per endinsar-se a França i després del seu recorregut de 647 quilòmetres, desembocar a l’Atlàntic, a l’estuari de la Gironda. En el seu curs travessa les ciutats de Toulouse i Bordeus.                                                                              La Garona al seu pas per Toulouse 

La Garona al seu pas per Bordeus

Tags: Garona

Notícies semblants: