El riu traïdor, l’únic riu català que desemboca a l’Atlàntic.


7

La Garona

Tots els rius catalans van a parar al Mediterrani, excepte un, La Garona. És conegut com el riu traïdor perquè neix a Catalunya, però fuig per desembocar a França.

Hi ha diverses teories del lloc de naixement. Tradicionalment s’ha dit que neix al Pla de Beret a 1870 metres d’altitud, a prop d’on neix el Noguera Pallaresa. Altres diuen que neix al pic de l’Aneto. Però la que actualment es dóna com bona és el Pic de la Ratera a 2862 metres a prop de l’estany de Sant Maurici.

La Garona travessa la Vall d’Aran per endinsar-se a França i després del seu recorregut de 647 quilòmetres, desembocar a l’Atlàntic, a l’estuari de la Gironda. En el seu curs travessa les ciutats de Toulouse i Bordeus.                                                                              La Garona al seu pas per Toulouse 

La Garona al seu pas per Bordeus


T'agrada? Compartiex-ho!

7

Quina és la teva reacció

M'encanta M'encanta
15
M'encanta
Em diverteix Em diverteix
7
Em diverteix
M'agrada M'agrada
40
M'agrada
m'entristeix m'entristeix
8
m'entristeix
M'interesa M'interesa
28
M'interesa
Em fascina Em fascina
12
Em fascina

0 Comments

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.