Sabeu d’on ve l’expressió Blanqueig de Diners?

Blanqueig de diners

Actualment l’expressió blanqueig de diners s’ha fet molt popular i tothom sap que vol dir. Blanquejar diners és ajustar a la legalitat els diners procedents de negocis delictius, com el narcotràfic, el tràfic d’armes, d’éssers humans, la corrupció, etc., amagant la seva procedència real mitjançant un negoci legal fictici.

Però perquè diem blanquejar? Per saber-ho ens hem de transportar l’any 1928 i a Chicago, quan el gran cap mafiós Al Capone va comprar una cadena de bugaderies precisament per amagar l’origen dels seus diners procedents dels seus negocis mafiosos i així poder ingressar-los als bancs com si fossin ingressos procedents de les seves bugaderies.

D’ençà que Al Capone va ser detingut per frau fiscal, es va fer famosa l’expressió: Blanqueig de diners.

Tags: Blanqueig diners

Notícies semblants: