Un Escape Room a l’hospital de la Vall d’Hebron – Barcelona

L’Escape Room és un joc d’escapisme. Consisteix a ficar una sèrie de persones dins una habitació que han de desxifrar enigmes i trencaclosques per aconseguir sortir de l’habitació en un temps determinat, normalment una hora.

Dins de les quatre parets de l’habitació s’han de trobar claus que obren portes, enigmes que s’han de resoldre, obtenir combinacions secretes, etc., tot destinat a trobar la sortida.  Les habitacions són temàtiques. Hi ha de detectius, de ciència-ficció, de terror, de matemàtiques, etc.

Ara el programa de salut internacional de l’Institut Català de la Salut (PROSICS) ha creat un Escape Room a l’Hospital de la Vall d’Hebron, per sensibilitzar als estudiants i professionals sanitaris sobre la situació dels refugiats que atenen.

L’han anomenat el “Refuge Escape Room“. Consisteix en què els participants es posen en la pell dels immigrants, sol·licitants d’asil i refugiats. Han d’experimentar la realitat que viuen aquestes persones en la seva trajectòria des dels seus països fins a arribar aquí. La ideòloga d’aquesta experiència ha sigut Núria Serre, doctora de la Unitat de Medicina Tropical i Salut Internacional Vall d’Hebron-Drassanes.

La doctora Serre diu que la idea va sorgir en veure la preocupació per la salut dels immigrants que tenien els professionals de la sanitat i els alumnes.

Han creat un Escape Room ambientat en l’any 2084 i que per motius mediambientals, bèl·lics i de superpoblació, els habitants de la terra es veuen obligats a demanar asil al planeta Mart. Però només alguns d’ells seran els escollits. Els participants que aconsegueixin sortir de l’habitació seran els que podran emigrar a Mart.

Els participants, amb aquest joc experimenten el que es pateix en un procés migratori. Passen per un control de passaports, control sanitari i tractament de malalties si fos necessari, homologació de títols acadèmics, nivell d’idiomes i només així podran optar a un bitllet per anar a Mart.

Tags: Escape Room

Notícies semblants: