D’on ve l’expressió Bufar i fer Ampolles?

Quan diem “Això és bufar i fer ampolles” volem dir que una cosa és molt fàcil de fer o que per una determinada persona una feina concreta li és molt fàcil, llavors diem: Per ell o ella, això és com bufar i fer ampolles.

Quan diem “No tot és bufar i fer ampolles”, volem dir que la cosa no és tan fàcil com pensem.

Aquesta dita tan catalana, ve de l’ofici de bufador de vidre. Dins l’ofici de vidrier, la feina més fàcil és la de bufador d’ampolles, es tracta de bufar amb la boca per un tub d’un metre o metre i mig de llargada perquè al final d’ell es vagi formant una bola que serà l’ampolla. És com si féssim bombolles de sabó.

Actualment podem veure com és aquesta tècnica de fer ampolles al Poble Espanyol, on tots els diumenges d’agost es fan tallers per a nens i nenes.

La tècnica de bufar vidre sembla que té el seu origen a Síria al segle I, des d’on es va estendre a Itàlia i al segle II a la Xina i Egipte ja es fabricaven ampolles amb aquest sistema.

Tags: Bufar i fer ampolles

Notícies semblants: