El Berguedà i la Cerdanya, unides per un telecabina.

La Molina

Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya, propietària de l’estació d’esquí de La Molina, ja ha adjudicat les obres per fer el nou Telecabina Alp 2500 i el Telesella de Coll de Pal, que comunicarà les dues comarques, des del Coll de Pal (Alt Berguedà) a La Molina (Baixa Cerdanya).

Coll de Pal

El telecabina actual que hi ha a La Molina s’allargarà des del refugi del Niu de l’Àliga fins a la Tosa d’Alp i des del llac de La Molina sortirà un telesella que arribarà fins al cim de Coll de Pal. Es preveu que les obres estaran llestes l’any vinent i la inauguració podria ser a l’estiu del 2019.

Amb aquestes obres es vol potenciar tant el turisme d’hivern, amb l’esquí, com el d’estiu, amb rutes de muntanya i esports d’aventura.

Alguns veïns del Berguedà han constituït una plataforma “Salvem el Coll de Pal” en contra d’aquesta ampliació. Amb ella volen fer patent que la nova connexió suposarà una massificació molt gran a l’alt Berguedà, argumenten que molts turistes optaran per aquesta via per estalviar-se el peatge del Túnel del Cadi. Un altre dels inconvenients que veuen és el canvi que sofrirà el paisatge, no només per la construcció del telesella, sinó també per la millora de la carretera d’accés, la zona d’aparcament i àrees de serveis.

Salvem el Coll de Pal, també argumenta que les dues estacions, com la majoria de les estacions d’esquí catalanes, tenen un futur molt dubtós com a conseqüència del canvi climàtic, segurament molt aviat l’única neu que tindran serà la feta amb canons.

El Berguedà tem que els hi passi el mateix que va passar a la Cerdanya amb la construcció del Túnel del Cadí, massificació, proliferació dels habitatges de segona residència i l’impacte ambiental que va significar en una comarca que sempre havia viscut de la ramaderia i ara quasi han desaparegut tots els ramats.

Tags: Coll de Pal

Notícies semblants: