Sabeu quin és el municipi més extens de Catalunya?

Catalunya té una extensió total de 32.107 quilòmetres quadrats,  dels quals 302,82 corresponen al municipi de Tremp, el més extens de Catalunya.

Tremp està situat a la Conca de Tremp, és la capital de la comarca del Pallar Jussà, al nord-oest de Catalunya, entre els Pirineus i la Plana de Lleida i la major part del seu territori es troba entre la Noguera Pallaresa i la Noguera Ribagorçana.

Té una densitat de població de 19,5 habitants per quilòmetre quadrat, en total 6.266 habitants. Si el comparem amb Barcelona, amb una densitat de 15.992,2 habitants per quilòmetre quadrat, amb un total d’1.620.809 habitants i una superfície total de 101,35 quilòmetres quadrats, podem dir que els trempolins i trempolines viuen una mica més amplis que els barcelonins i barcelonines.

Fins a l’any 1970 era un dels municipis més petits de Catalunya amb 10,29 quilòmetres quadrats, però l’any 1973 amb l’agregació del terme de Suterranya va passar a ser el més extens amb 302,82.

Fins aquell moment el més gran era Tortosa, però al contrari de Tremp que va guanyar terreny annexant municipis, Tortosa els va anar perdent per la independència municipal d’alguns del seu territori.

Tags: Tremp

Notícies semblants: