FESTES

Fires de Sant Narcís 2018 – Girona – Del 26 d’octubre al 4 de novembre

Girona celebra la seva Festa Major al voltant del 29 d’octubre, diada de Sant Narcís, patró de la ciutat dels quatre rius.

Durant aquests dies se celebren més de 200 actes per tota la ciutat i al Parc de la Devesa, on es fan concerts, es munten les parades dels firataires i de menjar i beure.

A finals del segle XIX, la festa començava la vigília de Sant Narcís a les dues de la tarda. Els firataires acudien a la plaça de les Cols, actual Rambla de la Llibertat, tots amb una canya esperant que arribessin les dues de la tarda, que era l’hora en què es repartien els llocs de les parades.

Quan sonava la primera campanada de les dues, tots llençaven la canya a terra i així tenien el dret d’ocupar aquell espai per muntar la seva parada durant els dies que durava la fira.

A partir d’aquell moment començaven a arribar carretons i andròmines carregats del material que posarien a la venda. Podríem trobar de tot, des de robes de seda fina, fins a esquelles pel bestiar o contes i joguines. Això continua igual, actualment també hi ha una àmplia oferta de productes a les Fires de Sant Narcís.

A partir del segle XX les parades es van traslladar a la plaça de Sant Agustí i d’allà es van anar estenent per la Gran Via de Jaume I fins que al final es van traslladar definitivament al Parc de la Devesa.

Trobareu tots els detalls i el programa aquí: Fires de Sant Narcís 2018

Tags: Fires de Sant Narcís

Notícies semblants: