Nou etiquetatge dels productes alimentaris.

D’aquí a un any serà obligatori el nou etiquetatge de tots els productes d’alimentació, basat en el sistema Nutriscore, encara que hi ha empreses que voluntàriament ho faran abans. A Europa ja hi ha països com França i Bèlgica que l’utilitzen.

El sistema Nutriscore es basa en la classificació dels aliments i les begudes segon la quantitat de sucres, greixos saturats, sal, calories, fibres i proteïnes que tinguin a més de valorar el producte en el seu conjunt.

És com una mena de semàfor amb cinc lletres i colors, des de la A verda (més saludable) fins a la E vermella (menys saludable), que ens farà la compra més fàcil, amb un simple cop d’ull sabrem quins són els productes més sans.

No es tracta de vetar el consum dels productes etiquetats amb la E vermella, simplement es tracta de conscienciar a la gent a fer un consum més responsable. No cal que deixem de menjar pastisseria industrial i begudes ensucrades cada dia per berenar, sinó que ho hem de fer d’una manera puntual. Tot amb moderació, no fa mal.

Tags: alimentació, Etiquetes

Notícies semblants: