No podia ser a un altre lloc, a Catalunya. El Forn de la Rambla de Vilanova i la Geltrú ha estat considerat el millor forn de pa d’Espanya.
La plataforma “Panàtics i Pan de Calidad“ ha celebrat la segona edició d’un certamen per escollir la millor fleca de l’estat espanyol. Van triar entre 250 forns d’arreu del territori i els 80 primers configuren “La ruta espanyola del bon pa 2018”.
En primer lloc tenim el Forn de la Rambla de Vilanova i la Geltrú, però dins dels deu primers “Top Ten” hi ha cinc forns més de la ciutat de Barcelona.
En tercer lloc: Forn de pa Elias
En cinquè lloc: Forn Baltà
En sisè lloc: Turris
En vuitè lloc: Forn Baluard
En desè lloc: Forn Mistral
Llista de les 24 fleques catalanes entre les 80 millors d’Espanya:
– Forn Ca l’Agustí (Cercs)
– Forn de la Rambla (Vilanova i la Geltrú)
– L’Espiga D’or (Vilanova i la Geltrú)
– Forn de pa Elias (Barcelona)
– Forn Baltà (Barcelona)
– Turris (Barcelona)
– Forn Baluard (Barcelona)
– Forn Mistral (Barcelona)
– Pan Bou (Barcelona)
– El Forn de la Lola (Barcelona)
– Fleca Balmes (Barcelona)
– Forn Sant Tirs (Barcelona)
– Forn Sant Josep (Barcelona)
– Forn Gil (Barcelona)
– Forn del Passeig (Barcelona)
– Forn Elias Boulanger (Barcelona)
– Panes Creativos (Barcelona)
– Triticum (Barcelona)
– Pa Serra (Barcelona)
– L’Espiga d’Or (Caldes de Montbui)
– Forn La Fogaina (Les Preses)
– PaPan Bread (Lleida)
– Pa Ronyo (Torregrossa)
– Forn Sistaré (Reus)
El jurat compost per experts del sector, feien un tast a cegues de tots els pans que es presentaven a concurs. Cada ciutat havia de fer un pa en concret, a Barcelona li va tocar fer el pa de pagès.