Ceba de Figueres o Ceba de Sabadell?

Si fins ara tots coneixíem la Ceba de Figueres, una especialitat dolça i no picant que es cultiva a L’Empordà, sobretot als horts dels voltants de Figueres i d’aquí la seva denominació, ara ha nascut una nova varietat, la Ceba de Sabadell.

Sabadell, fent honor al seu escut, ha produït una nova varietat de ceba que destaca per la seva dolçor i l’alta qualitat.

La Fundació Miquel Agustí fa deu anys va començar a fer un estudi a partir de 28 espècies de cebes de tot l’estat, van fer una selecció agronòmica a diverses finques de Sabadell on van cultivar aquests 28 tipus de cebes.

A partir d’aquest estudi es va fer un encreuament entre la ceba morada d’Amposta, la gra d’or de Saragossa, la de Fuentes de Ebro i la de Nerja i el resultat ha sigut la ceba de Sabadell.

Aquest any no s’han cultivat gaires quilos i tota la producció s’ha distribuït entre els paradistes del Mercat Central. Els agricultors que ho desitgin poden demanar llavors d’aquesta especialitat a la Regidoria de Sostenibilitat de Sabadell.

Tags: ceba, Sabadell

Notícies semblants: