ESPORTS

Mor l’expresident del Barça Josep Lluís Núñez als 87 anys.

Josep Lluís Núñez i Clemente nascut a Barakaldo l’any 1931, ens ha deixat avui com a conseqüència d’una malaltia que patia feia dies.

Núñez va ser el President del Barça que més anys ha estat al càrrec (1978-2000) i el que més títols va conquerir, 27 amb el primer equip de futbol i 140 en total, el que més socis i penyes va captar, durant el seu mandat es va passar de 78.000 socis a 106.000 i d’un centenar de penyes a 1.300.

Constructor i promotor immobiliari, molt abans de ser president del Barça ja era conegut com el rei de les cantonades barcelonines, pel fet de ser el constructor de molts edificis en elles. Com a conseqüència d’aquests negocis va ser condemnat a sis anys de presó per suborns a inspectors d’hisenda, encara que només va complir 71 dies a Can Brians.

Com a President del Barça durant 22 anys no es pot negar que va fer coses bones i altres no tant, va tenir fans i detractors, però el que està clar que el Barça actual li deu part del que és a ell.

Ell va ser el que va portar a Johan Cruyff i amb ell va començar l’època daurada del club i es va guanyar la primera Copa d’Europa l’any 1992 contra el Sampdoria a Wembley. Malgrat tots els títols que van aconseguir junts, Núñez i Cruyff no tenien molt bona relació.

Des de M’agrada Catalunya volem mostrar el nostre més sincer condol a tota la família de l’expresident Núñez, socis i simpatitzants del Futbol Club Barcelona. Descansi en Pau.

Tags: BARÇA, Núñez

Notícies semblants: