Per Nadal cada ovella al seu corral i per Sant Esteve cadascú a casa seva.

Aquesta dita tan popular de la cultura catalana no és més que una metàfora per explicar la tradició que tenim a Catalunya de reunir a la família en les festes nadalenques.

Fa referència al que fem la majoria de famílies per Nadal, replegar tots els estimats al voltant d’una taula plena de menjar i veure. Independentment d’on ens trobem la resta de l’any per motius de feina, estudi o simplement per plaer, el dia de Nadal ens retrobem tots a casa de la família, els pares reuneixen totes les “ovelles al seu corral” amb una bona escudella i carn d’olla.

L’endemà ja farem canelons amb les restes de l’escudella i avui en dia els hi posem als fills en carmanyoles perquè tinguin menjar per tota la setmana.

Això és el que ha volgut representar l’escenògraf Sebastià Brosa al pesebre que ha dissenyat a la plaça de Sant Jaume de Barcelona, una taula amb menjar nadalenc. Cada cadira és diferent, com a totes les cases quan ens reunim molta gent i falten cadires.

Tags: Nadal

Notícies semblants: