El Pessebre vivent de Corbera suspèn les representacions d’aquest Nadal

Ara fa 59 anys va néixer el Primer Pessebre Vivent de Catalunya, concretament el 24 de desembre de l’any 1962. La població de Corbera de Llobregat és volca any rere any en aquesta representació. Més de 200 figurants i 50 tècnics fan possible la representació d’escenes nadalenques i els costums catalans, d’art i oficis, des de mitjans de desembre fins passat Reis.

Malauradament aquest any l’Assemblea de l’Associació Pessebre Vivent Amics de Corbera, celebrada el passat mes de setembre, va decidir per una àmplia majoria, suspendre les representacions de la temporada 2021-2022 a causa de la situació actual de pandèmia i la incertesa generada per aquesta.

Repassem com és el Pessebre Vivent de Corbera. Totes les persones que hi participen són voluntaris i l’entitat organitzadora, Amics de Corbera, fundada per Josep Rodrigo i Puig, no té cap ànim de lucre. Normalment se celebra des de finals de novembre fins al cap de setmana següent a Reis, amb representacions els cap de setmana a partir de les sis de la tarda, que en aquestes dates ja és fosc.

L’any 1992 la Generalitat de Catalunya va atorgar la Creu de Sant Jordi a Amics de Corbera, per crear i mantenir una tradició tan arrelada al nostre país i l’any 2010 va ser declarat com a Festa Local d’Interès Turístic.

El recorregut d’uns 700 metres, dins del marc espectacular que ofereix la Penya del Corb, va acompanyat de música i narracions que ens fan viure des de prop el fet del naixement de Crist. Independentment del caràcter religiós, és un espectacle digne de veure, ple de llum entre les muntanyes de Corbera, el caliu del foc a terra i sobretot l’amabilitat de totes les persones que el fan possible.

Malgrat que el recorregut és per terreny muntanyós amb pujades i baixades, ús podem dir des de l’experiència personal que hi ha rampes d’accés per a minusvàlids i personal de l’organització disposat a ajudar en tot moment a qui ho necessiti.

Tags: Pessebre Vivent Cordera

Notícies semblants: