Sants-Montjuïc canviarà el nom del carrer de L’Aviador Franco – Barcelona

En el Ple del barri barceloní de Sants-Montjuïc celebrat el divendres passat, es va decidir canviar el nom del carrer dedicat a l’Aviador Franco pel de Pablo Rada, mecànic de la missió Plus Ultra en què van participar tots dos.

Ramon Franco, germà del General Francisco Franco, l’ovella negra de la família, va ser un personatge molt peculiar. Nascut a El Ferrol el 1896, era un aventurer, maçó i republicà.

Es va fer famós i conegut com l’heroi del Plus Ultra, quan va travessar l’atlàntic amb un hidroavió, sortint des de Palos de la Frontera a Huelva i arribant a Buenos Aires. Va ser tota una proesa i un rècord mundial en el món de l’aviació.

Va arribar a conspirar contra la monarquia d’Alfons XIII i la dictadura de Primo de Rivera, fins al punt que en 1930 va robar un avió d’un aeròdrom de Madrid i va amenaçar de volar el Palau Reial, però va acabar exiliat a Portugal.

Amb l’arribada de la II República, torna a Espanya i mentre el seu germà preparava el cop d’estat feixista, ell comença a ficar-se en política, fins que a les eleccions de 28 de juny de 1931, és escollit diputat per la circumscripció de Barcelona a les Corts, pel partit d’Esquerra Republicana de Catalunya.

Sembla que tot això va ser només una malifeta de joventut, ja que més endavant va acabar unint-se als militars colpistes sota les ordres del seu germà, el dictador.

Va morir en un accident d’aviació l’octubre de 1938, quan suposadament anava a bombardejar València, encara que realment es creu és que el seu objectiu era Barcelona, on s’estava acomiadant a les Brigades Internacionals.

Tags: Aviador Franco

Notícies semblants: