Arriba la primera pluja de meteorits de l’any


1
1.5k shares, 1 point

L’any 2021 comença amb una gran pluja de meteorits, els Quadràntids. El punt àlgid del fenomen es preveu a la matinada del 3 al 4 de gener amb 100 o més meteors per hora, però al contrari de les llàgrimes de Sant Llorenç que podem veure a l’estiu o la majoria de pluja d’estels que tenen el seu origen en un cometa, la d’aquests dies procedeix d’un asteroide.

Es recomana allunyar-se dels nuclis urbans on hi ha molta lluminositat i sempre és millor situar-se en un lloc alt. No caldrà utilitzar prismàtics ni telescopi, aquests fenòmens és millor veure’ls amb un camp de visió ampli.

Aquesta pluja d’estels procedeix de l’asteroide 2003 EH1, descobert l’any 2003 per Peter Jenniskens. Porta el nom d’una antiga constel·lació, la “Quadrans Muralis“. Els Quadràntids es poden veure des de la Terra perquè estem travessant un anell format per partícules despreses de l’asteroide i quan entren en contacte amb l’atmosfera terrestre es desintegren creant un efecte lumínic.

Calendari de Pluges d’estels previstes l’any 2019, amb la data de màxima activitat.

  • Quadràntids: 4 de gener
  • Lírids: 22 d’abril
  • Eta-Aquàrids: 6 de maig
  • Delta Aquàrids: 30 de juliol
  • Perseids o Llàgrimes de Sant Llorenç: 12 d’agost
  • Dracònids: 8 d’octubre
  • Leònids: 17 de novembre.


T'agrada? Compartiex-ho!

1
1.5k shares, 1 point

Quina és la teva reacció

M'encanta M'encanta
3
M'encanta
Em diverteix Em diverteix
1
Em diverteix
M'agrada M'agrada
1
M'agrada
m'entristeix m'entristeix
0
m'entristeix
M'interesa M'interesa
1
M'interesa
Em fascina Em fascina
0
Em fascina

0 Comments

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.