L’accés al Túnel del Cadí tindrà un tercer carril reversible, entre Berga i Bagà.

El Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat té un projecte d’ampliació i millora de la C-16 entre Berga i Bagà.

El projecte consisteix a fer un tercer carril reversible en un tram de 21 quilòmetres utilitzant una nova tecnologia pionera al nostre país, que ja utilitza el Golden Gate Bridge de San Francisco. L’obra preveu una inversió de 178 milions d’euros.

L’obra es farà en dues fases, primer s’haurà de fer el desdoblament de l’actual carretera entre Berga i Cercs per tal que la calçada tingui dos carrils per cada sentit, amb una barrera central fixa.

La segona fase serà la implantació d’un tercer carril amb una barrera mòbil de 6 quilòmetres, entre Cercs i Bagà, que canviarà de sentit en funció de les necessitats del trànsit. La barrera mòbil serà canviada amb una màquina de transferència que agafa la barrera i la trasllada mentre va circulant a uns 15 o 20 km/h. Les maniobres de canvi es faran en el sentit on es tanca el carril i en horaris de poca circulació.

El projecte també preveu la construcció de dos túnels nous en el tram on es farà el desdoblament i l’ampliació dels tres existents fins ara a quatre carrils, dos per banda.

Ara s’està fent la licitació de l’obra per poder començar-la l’any 2020 amb previsió de què quedi finalitzada entre el 2021 i 2022. La duració prevista és de 18 mesos.

Aquí podeu veure el vídeo de com funciona al Golden Gate Bridge

 

Tags: C 16

Notícies semblants: