L’ajuntament de Barcelona aposta per una odontologia per a tothom.

L’ajuntament de Barcelona té previst crear un servei municipal d’atenció odontològica a preus assequibles per a tothom, a preus un 40% més econòmics que els del mercat actual de la ciutat, preveu que entri en funcionament d’aquí a un any i pugui atendre a 36.000 persones a l’any.

Des de l’estiu passat ja existeix un servei municipal d’odontologia per a persones en situació de vulnerabilitat, que atén a 2.000 persones l’any.

La iniciativa d’ara, pionera en tot l’estat, vol arribar més lluny. El que pretén és oferir els serveis a un col·lectiu de persones que no entren dins d’aquesta situació de vulnerabilitat, però tampoc disposen d’ingressos suficients per poder costejar-se els preus de molts tractaments no inclosos en la seguretat social, com higienes dentals, endodòncies, pròtesis o implants.

Amb aquest servei, l’Ajuntament de Barcelona el que també vol aconseguir és que els seus ciutadans tinguin una millor salut dental, tots sabem que la mala higiene dental és un focus d’altres malalties més importants, però també servirà per lluitar contra les estafes, que lamentablement són molt freqüents, en franquícies de clíniques dentals que un cop pagat el tractament desapareixen.

L’empresa s’autofinançarà sense necessitat de recursos públics, amb preus ajustats als costos i garantint la qualitat assistencial, la professionalitat i bones condicions laborals dels seus treballadors.

La cartera de serveis inclouria les extraccions, periodòncies, higienes dentals, obturacions, endodòncies, pròtesis amovibles i fixes, fèrules, implants i ortodòncies.

Tags: Dentista

Notícies semblants: