Des de quan anem de Rebaixes?

L’origen de les rebaixes.

Per saber quan van començar a anar de rebaixes en Espanya, ens hem de remuntar als anys 30 del segle passat. Van venir de la mà dels propietaris dels dos grans magatzems que hi havia en aquells temps, El Corte Inglés i Galerias Preciados.

Dos cosins asturians que havien emigrat a Cuba, en tornar a Espanya es van fer càrrec de dues botigues familiars i van fundar els dos grans magatzems situats al carrer Preciados de Madrid. En ells van aplicar tot el que havien après a Cuba en els magatzems el Encanto de La Habana, on tots dos hi havien treballat i s’havien format.

Tots dos s’havien de disputar la clientela i així és com van aplicar les tècniques apreses a Cuba procedents dels Estats Units.

Aquí van començar a aplicar-se als anys 40, un cop finalitzada la guerra civil, però el veritable pioner de les rebaixes van ser els actuals magatzems Macy‘s de Nova York, deu anys abans.

Els Estats Units estaven en plena depressió com a conseqüència del crac del 29 i els magatzems no tenien vendes. Van arribar a la conclusió que potser seria millor rebaixar les mercaderies, encara que no guanyessin res, que llençar-les quan acabes la temporada o emmagatzemar-les per la temporada següent que ja estarien passades de moda.

El propietari Fred Lazarus Jr., fins i tot va aconseguir convèncer al president Franklin D. Roosevelt endarrerir una setmana el Dia d’Acció de Gràcies perquè coincidís amb les festes de Nadal i així obtenir més vendes.

A poc a poc, aquesta pràctica es va anar introduint a tot el país fins a arribar al moment actual en què sembla que vivim permanentment en temps de rebaixes, entre les clàssiques, el Black Friday, el Cyber Monday i les permanents ofertes de compres on-line.

Tags: Rebaixes

Notícies semblants: