El 90% dels tiquets de compra contenen una substància nociva per la salut. Bon Preu Esclat, aposta per retirar-los. 

Si fins ara teníem un problema amb els tiquets tèrmics que ens donen com a justificant de compra a la majoria de botigues i supermercats, que és que s’esborren i quan els necessitem com a justificant o inclòs com a garantia d’un producte davant de qualsevol reclamació, no ens serveixen per res, ara tenim un problema afegit, contenen una substància nociva per la salut.

El producte en qüestió és el Bisfenol-A (BPA). Un estudi de la Universitat de Granada, fet conjuntament amb altres entitats i hospitals, ha indicat que el bisfenol-A altera l’equilibri hormonal de les persones exposades a ell, s’ha vinculat amb la infertilitat, l’obesitat i fins i tot amb determinats càncers dependents de les hormones.

Si bé sembla que el risc és menor, França ja els va retirar del mercat l’any 2014, després que unes diputades presentessin una denúncia per defensar un col·lectiu de caixeres, que són les persones amb més risc per tractar contínuament amb ells i que havien presentat problemes d’infertilitat.

Europa ha posat com a data límit perquè siguin prohibits a tota la Comunitat Europea, l’any 2020 i Espanya esperarà fins aquesta data.

Com a solució als dos problemes, el que s’esborri i el que afecta la salut, el recomanable és fer una fotografia en el moment de l’entrega, per si l’hem de guardar com a justificant i llençar-lo de seguida.

L’empresa catalana Bon Preu Esclat, davant aquesta notícia, ha decidit no esperar a l’any 2020 i a partir de l’1 d’abril renovarà el paper dels seus tiquets per un altre que no contingui bisfenol-A, per protegir la salut dels seus clients, els mateixos treballadors i fomentar un estil de vida saludable.

Tags: bisfenol, tèrmics, Tiquets

Notícies semblants: