Aquesta nit tindrem un eclipsi de lluna de sang.

Aquesta matinada podrem observar un eclipsi total de lluna, que a més coincidirà amb la primera superlluna d’aquest any, fenomen que es produeix quan la lluna està més a prop de la terra, exactament estarà a 357.344 quilòmetres.

Començarà a les 3.36, però el punt màxim serà entre les 5,41 h i les 6,43 h de la nit del 20 al 21 de gener. En aquesta fase la lluna no quedarà totalment invisible, quedarà ennegrida per l’ombra de la terra i es podrà veure una lluna vermella, això és com a conseqüència de què els raigs del sol no arribaran a la lluna directament, part d’ells es filtraran per l’atmosfera terrestre.

Com es produeix un eclipsi?

L’eclipsi de lluna es produeix quan el Sol, la Terra i la Lluna estan alineades, més concretament quan la Terra s’interposa entre el Sol i la Lluna i aquesta entra en la zona d’ombra de la Terra. Això només passa quan tenim Lluna Plena.

Com veure’l?

Per veure aquest fenomen no cal protecció especial ni teleobjectiu ni prismàtics, es podrà veure a simple vista.

A Catalunya ho tindrem una mica més difícil, ja que les previsions meteorològiques apunten que el cel estarà núvol i potser la millor zona per veure’l serà la Catalunya central, però si no ens el volem perdre, ho podem fer en línia, molts observatoris ho emetran en directe. Us deixem l’adreça del  Parc Astronòmic del Montsec.

Tags: Eclipsi, Lluna

Notícies semblants: