Un oli de les Garrigues escollit com l’oli de més qualitat del món.

El Suo Tempore, un oli d’oliva Verge Extra Prèmium ha estat guardonat amb la denominació de l’oli de més qualitat del món.

Que fa que aquest oli sigui tan especial? La resposta a aquesta pregunta és la feina ben feta durant dos anys, per quatre productors de Lleida: Cooperativa La Granadella, Nous segons, Oli Soleil i Raig d’Arbeca.

Com diuen els seus productors durant dos anys s’han dedicat a cuidar cada arrel, cada branca i cada flor de les millors oliveres de Lleida per al final aconseguir la màxima expressió de qualitat que pot tenir un oli d’oliva verge extra.

Les Garrigues és un territori extraordinari per les oliveres, amb un clima mediterrani de secà. Diuen que va ser el Duc de Medinaceli, que era el senyor d’Arbeca el que fa tres segles, va portar una olivera de Palestina, la va plantar a Arbeca i de mica en mica es va anar estenent per tota la comarca de les Garrigues, després per tota Tarragona i Lleida, actualment la varietat arbequina la trobem per tot el món.

El Suo Tempore està elaborat 100% amb les millors olives arbequines, recollides manualment i tenint cura del seu punt de maduració. Té un aroma de fruita verda barrejat amb un punt d’herbes fresques com la menta o fruits secs com la nou o l’ametlla. Tota aquesta barreja aromàtica fa aquest oli tan especial.

L’estàndard de qualitat s’ha treballat a través del Clúster de l’Oli de Catalunya en col·laboració amb un dels seus socis, l’IRTA, centre d’investigació capdavanter en recerca i qualitat oleícola. Per aconseguir aquesta certificació de qualitat, s’han fet avaluacions organolèptiques.

Precisament aquest cap de setmana se celebra a les Borges Blanques la Fira de l’Oli 2019, on segur que podrem fer un tast d’aquest i molts altres olis de la comarca i del nostre país.

Tags: Oli

Notícies semblants: