Correus farà de banc als pobles on no tinguin cap sucursal bancària.

Durant la crisi que hem patit aquests darrers anys, la banca ha tancat moltes oficines de la seva xarxa i ha deixat quasi un 50% dels municipis catalans sense cap sucursal i sembla que això continuarà, només hem de veure que CaixaBank està anunciant el tancament de 800 oficines en els tres anys vinents, una de cada cinc.

En termes de població la xifra no és tan alarmant, ja que parlem de municipis amb una densitat de població petita, però els seus habitants per poder fer gestions bancàries sovint s’han de desplaçar desenes de quilòmetres per arribar a una població més gran que tingui una sucursal bancària. Estem parlant d’un 3% de la població catalana, quasi 230.000 habitants de 456 pobles, que tenen tots els drets de tenir un simple caixer automàtic al seu poble.

Correus que també ha patit una gran crisi per la competència d’altres operadors postals, pensem que només SEUR i MRW acaparen un 30% dels enviaments i que Amazon ja té la seva pròpia xarxa de distribució, ara aposta per tornar als seus orígens i fer de banc.

El 14 de juny de 1909 es va fundar la Caja Postal, encara que no va ser operativa fins a l’any 1916 va ser la primera i l’única caixa d’estalvis d’àmbit nacional, amb sucursals a totes les oficines de Correus.

Caja Postal va estar operativa fins a l’any 1991, quan es va integrar amb Argentaria fins que aquesta es va privatitzar i es va passar a mans  del BBVA, llavors Correus va continuar oferint serveis bancaris a través de Bancorreos que va adjudicar per concurs públic la gestió a Deutsche Bank.

Ara no vol dependre d’un sol banc i està establint converses amb diverses entitats bancàries, perquè les seves 2.400 oficines que té a tot l’Estat prestin també serveis bancaris, sobretot en les zones rurals que són les més afectades pel tancament de les oficines dels bancs.

També estan estudiant la possibilitat que es puguin fer altres gestions amb l’administració, com renovació del DNI, expedició de llicències de caça i pesca o alguns tràmits d’Hisenda.

Tags: banc, Correus

Notícies semblants: