Sabeu on es va obrir la primera botiga lliure de plàstics d’Espanya?

Foto: Yes Future

Yes Future Positive Supermarket és una botiga de productes ecològics que aposta per erradicar el plàstic i la resta de residus que generem quan anem de compres, envasos, bosses, embolcalls, etc., convertint-se així en el primer supermercat ecològic i lliure de plàstics d’Espanya.

Yes Future va obrir fa quatre anys una botiga al barri de Sant Antoni de Barcelona, al carrer Viladomat, 66 i tots els productes que tenen són ecològics, es venen a granel, en envasos reutilitzables, respectuosos amb el medi ambient i amb la certificació de comerç just, en definitiva una compra 100% sostenible.

 

Una botiga amb una decoració exquisida on podem trobar productes d’alimentació, begudes, productes de neteja per la llar i d’higiene personal, totalment ecològics.

La idea va sorgir d’un parell de companys de pis, Olga Rodriguez i Alejandro Martinez, després de reflexionar en veure la quantitat de residus que havien d’enviar als contenidors de reciclatge, cada vegada que feien la compra. Pensem un moment, arribem a casa i col·loquem tots els productes a la nevera o armaris, entre embolcalls, bosses, caixes, etc. tornem a omplir el carret de la compra, a més dels envasos que llençarem un cop consumim el producte que haurem de portar als contenidors corresponents. Perquè no ens evitem aquesta feina?

Olga i Alejandro en veure que no hi havia un lloc on fer una compra totalment sostenible, van pensar a fer-ho ells mateixos i així va començar la idea de negoci que avui ja és realitat.

D’ençà que va obrir ha sigut un èxit pels veïns del barri i cada dia va més gent de tota Barcelona, sobretot gent jove que aposta per un futur millor pel nostre planeta. Amb aquestes bones perspectives, aviat disposaran de productes frescos i una botiga on-line on podrem fer la compra des de casa.

Els productes que més sorprenen la gent són les aixetes dispensadores de detergents i productes de neteja, la pasta de dents amb envàs de vidre, la paret d’aixetes de begudes, raspalls de dents de bambú o el xampú en pastilles.

Foto: Yes Future
Foto: Yes Future
Foto: Yes Future

Els que ja tenim una edat, recordem quan érem petits i anàvem a la lleteria a comprar la llet fresca i havíem de portar la lletera, a la bodega amb els envasos buits per tornar, al mercat amb un cabàs perquè no hi havia bosses de plàstic, al drapaire a vendre les ampolles de cava o els diaris, fins i tot els nostres avis compraven el gel per refredar la nevera. Ara ens hem tornat molt còmodes, ens fa mandra, anem massa accelerats per fer tot això, però si no ho tornem a fer, si no canviem el xip, el que els hi deixarem als nostres néts, no serà un planeta, serà una deixalleria.

Si ús interessa i aposteu per un planeta millor podeu seguir a  Yes Future en facebook, clicant en aquest enllaç.

Tags: Productes ecològics

Notícies semblants: