La veritable història del mapa que intercanvia Catalunya i Galícia

Un mapa d’Espanya que intercanvia la situació de Catalunya amb Galícia i viceversa, s’ha fet viral a les xarxes socials.

En principi el que semblava ser una simple errada ha generat milers de comentaris a les xarxes, des de no compreu mapes als xinesos, Galícia ens roba, catalans que podrem menjar marisc a millor preu, fins a gallecs enfadats perquè ni per error li ha tocat un trosset de platja a Ourense, etc.

La veritable història és que no és cap errada, és una cartografia molt peculiar del Mapa d’Espanya feta per Xesús Carballido, que fa anys està penjada en el pub Medusa de Santiago de Compostela i fins ara havia passat quasi desapercebuda.

Uns imagineu que el “Camino de Santiago” acabés a Manresa, la Torre d’Hèrcules fos a Barcelona, la Sagrada Família en les “Rias Altas“, que Lleida ja no tingués frontera amb França ni Andorra, sinó amb Portugal, que per anar a Andorra haguéssim de passar per Ourense, etc.?

Aquesta cartografia, compartida el dissabte passat a Twitter per Yoli Vidal, s’ha fet viral i en tres dies porta 6.300 retuits i 14.000 m’agrada.

Les dues comunitats tenen una costa espectacular, Praia d’as Catedrais o Costa Brava; una gastronomia diferent però totes dues molt bones, Pulpo a Feira o Fricandó amb bolets; llocs emblemàtics, Montserrat o O Cebreiro; monuments com la Sagrada Família o la Torre d’Hèrcules i el millor de tot, els gallecs i els catalans, no oblidem que molta de l’emigració vinguda a Catalunya durant els anys 60 del segle passat era procedent de Galícia i avui en dia els seus fills i néts són catalans.

Tags: Mapa Galícia Catalunya

Notícies semblants: