Recordeu qui era l’Orca Ulisses? Ara fa 25 anys que va marxar. 


0
491 shares

L’Orca Ulisses és una orca mascle d’uns 40 anys que actualment viu a San Diego, però la seva infància la va passar a Catalunya.

Ulisses va ser capturat l’any 1980 als mars d’Islàndia, era un jove mascle molt gran d’uns tres anys, el govern islandès la va posar a subhasta i va acabar a les instal·lacions de Rio León Safari al Vendrell (Tarragona). Després de dos anys, Ulisses no parava de créixer i necessitava canviar de llar.

El juliol de 1983 va ser traslladada al Zoo de Barcelona, on va viure onze anys a l’Aquarama de Barcelona, en completa harmonia amb els seus companys els dofins i molt bona relació amb els seus entrenadors.

Ulisses cada dia es feia més gran i el tanc de l’Aquarama es va fer petit per les seves dimensions, així que es va haver de buscar un lloc millor per ella i va ser traslladada al Sea World de San Diego als Estats Units on encara viu. Actualment té sis metres de longitud i pesa unes quatre tones.

Va fer la seva última actuació a Barcelona el 30 de gener de 1994, 15.000 persones es van acomiadar d’ella i els nens van llençar al cel 5.000 globus amb missatges demanant que algun dia tornés.

Ulisses i Floquet de Neu van ser durant anys l’emblema del Zoo barceloní, eren l’atracció preferida de nens i grans, Floquet de Neu va morir l’any 2003, però Ulisses ja ens havia abandonat 6 anys abans, rumb a San Diego.


T'agrada? Compartiex-ho!

0
491 shares

Quina és la teva reacció

M'encanta M'encanta
2
M'encanta
Em diverteix Em diverteix
0
Em diverteix
M'agrada M'agrada
1
M'agrada
m'entristeix m'entristeix
2
m'entristeix
M'interesa M'interesa
0
M'interesa
Em fascina Em fascina
1
Em fascina

0 Comments

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.