Una empresa de Sant Quirze del Vallès patenta un xiclet que canvia de gust.

El Grup Carinsa fundat l’any 1993 per un enginyer químic i la seva esposa, ubicat a Sant Quirze del Vallès i dedicat a l’elaboració d’aromes i additius pel món de l’alimentació, acaba de patentar un xiclet que canvia de gust a mesura que l’anem mastegant.

Després de tres anys de feina de l’equip d’investigació han aconseguit el “xiclet dual” un xiclet que quan comencem a mastegar té un gust i després d’una estona canvia a un altre sabor. El seu funcionament és seqüencial, han combinat aromes líquids amb altres components poc solubles, de manera que la saliva els dissol a poc a poc i és en aquest moment que notem el canvi de gust.

Estan fent els darrers retocs per poder comercialitzar-lo entre els seus clients, que estan molt interessats en aquesta curiosa innovació.

L’equip de I+D+i del Grup Carinsa, també està investigant la incorporació de probiòtics i altres components que ajudin a prevenir la càries i la possibilitat que el “xiclet dual” actuï com un indicador de malalties de ràpida detecció, com el fetge amb greix.

Des de la creació de l’empresa l’any 1993 han fet més de 100 projectes de I+D+i, com sabons amb olor de pi, ambientadors amb fragància de colònia de bebè o iogurts amb gust de maduixa.

L’empresa catalana també està treballant amb el Marroc en una iniciativa molt innovadora, l’elaboració de derivats de la carn amb menys greix i sal. Per aconseguir totes aquestes fites, el Grup Carinsa destina el 20% de la seva facturació i el 40% de la seva plantilla a la innovació.

Tags: Xiclet

Notícies semblants: