Avui fa 25 anys que ens va deixar Carles Sabater, el cantant de Sau.

Ja són 25 anys sense escoltar la veu d’en Carles Sabater Hernández, el cantant de Sau, era el 13 de febrer de 1999. La nit anterior havien fet un concert a Vilafranca del Penedès, era el primer concert de la gira celebrant els 12 anys de la formació de Sau.

En acabar el concert, en Carles es va començar a trobar malament, el van traslladar en ambulància fins a l’hospital però ja de matinada els serveis mèdics no van poder fer res per recuperar-lo. Una parada cardiorespiratòria va ser la culpable de la mort d’en Carles als 36 anys.

Carles Sabater i Pep Sala, el compositor de Sau, es van conèixer gràcies a un programa de TV3 on Carles Sabater presentava la secció de música i li va fer una entrevista a Pep Sala, que llavors donava classes de música a Vic.

Des del primer moment que es van veure, van començar a parlar de música i van començar a rumiar la idea de crear un grup, així va néixer Sau. El seu primer concert va ser a Vilanova de Sau l’any 1987 i Sau es va apagar el mateix dia de la mort d’en Carles Sabater, dotze anys de feina per convertir-se en un dels grups de rock català més importants de la història del pop rock català.

Vint anys després els mateixos components, tot l’equip de l’antic Sau van crear un nou grup Sau30. No és Sau que torna als escenaris, això és impossible sense la veu d’en Carles, és un projecte que s’ha concebut des del record de les espectaculars gires de la banda.

Fa dos anys en l’aniversari de la mort d’en Carles vam tenir una altra trista notícia relacionada amb SAU, la mort amb 67 anys del baixista i exmembre del grup, Jacint Bonell. En Jacint va formar part de la banda que lideraven Pep Sala i Carles Sabater, entre 1994 i 1996, un cop va deixar SAU, en Bonell es va dedicar al jazz. Pep Sala es va voler  acomiadar amb aquestes paraules:

“Ens ha deixat un dels nostres, en Jacint Bonell. El nostre condol a la seva família. Bon viatge, amic. Et trobarem a faltar”.

Recordem a Carles Sabater amb una de les cançons més escoltada i que ha fet la volta al món. Precisament va ser en Carles que va explicar que darrere aquesta cançó no hi havia cap història d’amor, era una cançó dedicada a la lluna. Boig per tu. 

LLETRA DE BOIG PER TU – SAU 

En la terra humida escric
Nena, estic boig per tu.
Em passo els dies
Esperant la nit.
Com et puc estimar
Si de mi estàs tan lluny;
Servil i acabat
Boig per tu.

Sé molt bé que des d’aquest bar
Jo no puc arribar on ets tu,
però dins la meva copa veig
reflexada la teva llum, me la beuré;
Servil i acabat boig per tu.

Quan no hi siguis al matí,
Les llàgrimes es perdran
Entre la pluja
Que caurà avui.
Em quedaré atrapat
Ebri d’aquesta llum
Servil i acabat
Boig per tu.

Sé molt bé que des d’aquest bar
Jo no puc arribar on ets tu,
però dins la meva copa veig
reflexada la teva llum, me la beuré;
Servil i acabat boig per tu
Servil i acabat boig per tu.

Sé molt bé que des d’aquest bar
Jo no puc arribar on ets tu,
però dins la meva copa veig
reflexada la teva llum, me la beuré;
Servil i acabat boig per tu
Servil i acabat boig per tu.

VIDEOCLIP DE SAU – BOIG PER TU

Tags: Carles, Carles Sabater, Sau

Notícies semblants: