ESPORTS

Kilian Jornet bat un nou rècord mundial

Kilian Jornet el millor corredor de muntanya del món, de 31 anys i nascut a Sabadell però criat a la Cerdanya ha assolit un nou rècord mundial, ha fet 23.486 metres de desnivell positiu amb esquís de muntanya en 24 hores, a l’estació de noruega de Tusten. Fins ara el rècord estava en mans del noruec Lars Erik Skjervheim, el corredor català ha fet 2.547 metres més.

Ha pujat a una velocitat mitjana de 979 metres/hora, i durant el descens ha arribat a la velocitat màxima de 115,6 km/h. Lars Erik Skjervheim ho havia fet a 872 metres/hora.

Jornet està acostumat a conviure amb la muntanya i la neu des de ben petit, el seu pare és guia de muntanya i el guarda del refugi de Cap de Rec situat a peu de les pistes de Lles de Cerdanya i la seva mare és professora d’esports de muntanya, ocupant-se del Centre de Tecnificació d’Esquí de Catalunya, dedicat a la formació de joves esquiadors de muntanya per a competició.

Kilian que va decidir agafar-se un any sabàtic per gaudir de la seva paternitat, no participarà en la copa del món d’esquí de muntanya ni formarà part de la selecció espanyola, el que no descarta és participar en alguna de les competicions clàssiques als Alps, però fent-ho individualment, a títol personal.

Tags: Kilian Jornet

Notícies semblants: