Els pagesos i ramaders contra els globus aerostàtics

La Unió de Pagesos ha demanat que es reguli d’alguna manera l’aterratge dels globus aerostàtics, ja que en moltes ocasions ho fan en un camp de conreu, perjudicant greument als sembrats.

En principi els globus haurien d’aterrar en camps habilitats per fer-ho, en marges o camins, però a vegades el vent els desvia del seu itinerari i es veuen obligats a fer-ho en camps de conreu. En aquest cas el propietari del globus està obligat a indemnitzar al propietari del camp, cosa que fa a través de la companyia d’assegurances.

El que demanen els pagesos és una regulació específica, ja que en aquests moments com que no existeix, no hi ha cap organisme oficial que obligui a les empreses dels globus a indemnitzar al propietari del camp, les reclamacions s’han de fer sempre des de l’àmbit privat i sovint les asseguradores triguen a indemnitzar i valoren poc els conreus.

Des de fa uns quants anys s’han popularitzat molt els esports d’aventura i els vols amb globus aerostàtics és una bona forma de conèixer el paisatge des de les altures. Comarques com la Cerdanya o Osona tenen grans ofertes tots els caps de setmana.

Precisament són els ramaders cerdans els que també demanen la seva regulació per evitar discussions entre ells, els tripulants i els passatgers dels globus cada vegada que aterren en un camp o espanten un ramat que està pasturant.

Tags: Globus

Notícies semblants: