L’avinguda Reina Maria Cristina serà un espai de vianants, lliure de cotxes – Barcelona

El recinte firal de Montjuïc es veurà ampliat i remodelat durant els pròxims anys, amb l’objectiu de millorar la seva competitivitat i lideratge en la celebració de congressos i fires. Actualment és considerat com un dels recintes firals urbans més emblemàtics del món. Amb una ubicació ideal per la seva finalitat, a prop de l’aeroport, l’estació de Sants i un transport urbà molt ampli.

Va ser inaugurat amb motiu de l’Exposició Universal de 1929 celebrada a la ciutat comtal. Ara l’Ajuntament de Barcelona vol que aquesta remodelació estigui llesta per la celebració del seu centenari, l’any 2029.

Dins del projecte anomenat “Univers Montjuïc” signat avui 19 de febrer amb la conformitat de les institucions catalanes, està previst que l’avinguda Reina Maria Cristina es converteixi en una via sense trànsit, una gran esplanada tan sols pels vianants i visitants de les diferents fires i congressos que se celebrin en el recinte.

El projecte, amb una inversió prevista de 380 milions d’euros, el que pretén és adaptar les instal·lacions a les necessitats pròpies del segle XXI, fent-les més funcionals, flexibles, sostenibles i eficients, però sense oblidar l’encant que té el recinte com a conjunt històric a punt de fer un segle de vida.

El tancament de l’avinguda Reina Maria Cristina a la circulació de vehicles obligarà a reestructurar algunes vies per tal de canalitzar el trànsit. Està previst obrir un carrer com a continuïtat del carrer de la Guàrdia Urbana que arribi fins a l’avinguda del Paral·lel.

Dins aquest protocol que s’ha signat aquest matí, també està previst la remodelació i ampliació del recinte firal Gran Via, que actualment té un total de 240.000 m², per tal de dotar-lo d’equipaments que el facin competitiu en l’àmbit mundial.

Tags: Fira Montjuic

Notícies semblants: