Primark obrirà dues grans botigues a Barcelona i Sant Cugat

La marca de moda Primark, d’origen irlandès i amb més de 40 botigues a tot el país, obrirà a mitjans d’any dues macrobotigues, una al centre neuràlgic de Barcelona, a la plaça Catalunya núm. 23 i l’altre en el Centre Comercial de Sant Cugat del Vallès.

L’edifici escollit a Barcelona és l’antiga seu del Banc Central, on l’any 1981 es va produir un atracament que va tenir retingudes a 300 persones durant més de 37 hores. En els darrers anys estava ocupat per una botiga del grup El Corte Inglés.

Ocuparà una superfície total de 7.253 m² en sis plantes, en regim de lloguer. Aquesta serà la segona botiga més gran de Primark a tot l’Estat, darrere la que va obrir fa quatre anys a la Gran Via madrilenya.

Encara no hi ha data exacta d’apertura de cap dels dos locals. El de Barcelona serà la tercera botiga de la marca a la ciutat, recordem que ja disposen de botigues a l’Illa Diagonal i a Diagonal Mar.

Primark segueix la seva expansió arreu del món, encara que la marca no està exempta de polèmica pels seus preus tan baixos que no s’entenen si no és per la utilització de mà d’obra barata, tant en la producció en països asiàtics com pels salaris dels seus dependents en països dels anomenats primer món.

Primark va ser una de les marques que tenia treballadors de mà d’obra barata en l’edifici Rana Plaza, un complex tèxtil de nou plantes a Bangladesh que es va esfondrar l’any 2013, causant 1.127 morts i 2.438 morts. El proveïdor de Primark tenia 580 treballadors entre els morts i ferits, pels que la cadena irlandesa ha hagut de pagar 12 milions de dòlars.

Col·lapse de l’Edifici Rana Plaza als afores de Dacca (Bangladesh) – 24 d’abril 2013
Tags: Barcelona, Primark

Notícies semblants: