CIUTATS

Un jutjat de Barcelona admet a tràmit una demanda per contaminació.

El jutjat contenciós administratiu número sis de Barcelona ha admès a tràmit una demanda interposada per un veí de l’eixample contra l’Ajuntament de la ciutat.

En la seva demanda argumenta que la ciutat excedeix els límits legals i demana que es prenguin les mesures oportunes per frenar aquesta alta contaminació, ja que cada any moren 3.500 persones a l’àrea de Barcelona per malalties relacionades amb la contaminació.

Entre les mesures que proposa perquè adopti l’Ajuntament és l’establiment d’un peatge d’entrada dels vehicles a la ciutat, com fan alguns països d’Europa, d’aquesta manera es reduiria el trànsit i es fomentaria el transport públic, amb l’evident millora de la qualitat de l’aire pels veïns.

El veí ha declarat que té dues filles que van a una escola del carrer Aragó, potser el més transitat de la ciutat i tenen el mateix dret que qualsevol altre ciutadà del país a respirar aire pur.

Les mesures d’implantar un peatge sempre han sigut polèmiques però es podria fer com amb el Túnel del Cadí que els veïns del Berguedà, Cerdanya i Alt Urgell tenen un descompte del 100%. Si volem anar a respirar aire pur a aquestes comarques, els barcelonins hem de pagar peatge, perquè els de comarques que venen en cotxe contribuint a contaminar la ciutat, ho han de tenir gratis? És una reflexió.

Tags: Barcelona, Contaminació

Notícies semblants: