Arriba la primavera i amb ella el turisme de la fruita

Fruiturisme és una idea, un projecte nascut a Aitona, comarca del Segrià amb el qual volen difondre i donar a conèixer el món de la fruita dolça, principalment els presseguers.

Aitona és un municipi situat a la vora del riu Segre que viu principalment de l’agricultura, sobretot del cultiu de presseguers (paraguaià, préssec vermell i nectarines), encara que també podem trobar altres arbres fruiters, com cirerers, figueres o albercoquers.

Aitona ofereix una sèrie d’experiències al voltant d’aquest món fruiter, sense oblidar-se de la gastronomia, el paisatge i la cultura de la ciutat.

La comarca té un paisatge molt canviant durant les estacions de l’any, a la primavera les flors de color rosa dels presseguers donen un toc romàntic; a l’estiu la verdor de les fulles amb el contrast dels vermells i grocs de la fruita; la tardor dels ocres, marrons i grocs ofereixen un espectacular paisatge daurat i a l’hivern la boira de Lleida sembla neu damunt els camps.

Durant tot l’any Fruiturisme ofereix rutes guiades, la més espectacular de totes és La Ruta de la Flor Rosa del Presseguer, que fan al mes de març, on els agricultors ens explicaran tots els secrets del cultiu de la fruita, ens acompanyaran a visitar els camps, després podrem visitar el poble, acompanyats per un guia local.

Ara que ja podem sortir de la comarca, podem anar a fer una visita que dura unes tres hores i en acabar podrem anar a dinar a un dels molts restaurants de la zona. De moment us oferim una visita virtual pels camps florits d’Aitona.

 

 

Tags: Aitona, prèssec

Notícies semblants: