Hotels i apartaments turístics de Barcelona més cars que mai, per culpa del MWC

La setmana vinent se celebra a Barcelona un dels congressos més importants de l’any, el Mobile World Congress (MWC) i una de les conseqüències és l’espectacular pujada dels preus turístics, tant d’hotels com d’apartaments.

Durant els dies del congrés i principalment els dies centrals, dimarts i dimecres, es preveu que l’ocupació sigui del 95%, el que fa que els preus es disparin en alguns casos fins al 700%. El preu d’una nit en un hotel de luxe pot sobrepassar els 4.000 €.

Els barris més sol·licitats són l’Eixample, Gràcia, les Corts i el Gòtic, però ciutats com l’Hospitalet també estarà amb plena ocupació. Tanta és l’afluència de visitants, que molts s’han de desplaçar una mica més lluny de Barcelona, entre les ciutats preferides estan Sabadell, Terrassa, Sitges, Castelldefels o fins i tot Tarragona.

Els grans beneficiats d’aquests esdeveniments són els restauradors, els locals d’oci nocturn i aquest any potser també els taxistes, després de la marxa d’Uber i Cabify. Es preveu que en total els visitants es deixin 465 milions d’euros durant la setmana, amb una mitjana de 300 € per persona.

Com a novetat d’aquest any el MWC també es desplaçarà a altres ciutats de Catalunya, com Reus, Girona, Lleida i Igualada.

Tags: Barcelona, Mobile World Congress

Notícies semblants: