NATURA

Ja s’ha extingit el primer mamífer a conseqüència del canvi climàtic. Quin serà el següent?

El “Melomys Rubicola“, era i subratllem era, un petit rosegador australià que estava en perill d’extinció, que vivia en una petita illa d’Austràlia i que s’ha convertit en el primer mamífer extingit per culpa del canvi climàtic.

La ministra de Medi Ambient australiana, Melisa Price ha confirmat aquesta setmana la pitjor notícia que podríem rebre, el “Melomys Rubicola” ha canviat de categoria: d’en perill d’extinció a extingit.

L’any 2009 es va crear una alerta en detectar que hi havia un nombre petit d’exemplars, però des del 2016 no s’ha vist cap i per això s’ha donat per extingit com a conseqüència de l’erosió del sol on vivia i el canvi climàtic de l’illa Bramble Cay. Fa tres anys que experts biòlegs ja preveien aquest desenllaç fatal i per fi s’ha confirmat.

En els darrers anys s’han produït grans tempestes que han fet elevar el nivell del mar a la petita illa, fent desaparèixer el rosegador. Les autoritats estan considerant un pla de migració de les espècies que habiten l’illa, ja que preveuen que l’escalfament del planeta faci que continuï pujant el nivell de mar.

Fins quan els humans continuarem així? Qui serà el pròxim mamífer extingit? Quant temps de vida li queda al nostre planeta? Són preguntes que només nosaltres ens podem contestar. Potser ja és hora de gastar menys recursos en viatges i investigacions interplanetàries i dedicar-nos a conservar el nostre, o ja el donem per perdut i tan sols sabem buscar nous llocs on viure?

Tags: Extinció, mamífers

Notícies semblants: