Sabeu quins són els 10 països més saludables del món?

Cada any la “Bloomberg Healthiest Country Index”, és l’encarregada de triar els països més saludables del món.

En l’edició d’aquest any 2019, Espanya ha sigut la guanyadora amb una puntuació de 92,7 sobre 100, desplaçant a Itàlia a la segona posició. El TOP 10 ha sigut el següent: 1. Espanya, 2. Itàlia, 3. Islàndia, 4. Japó, 5. Suïssa, 6. Suècia, 7. Austràlia, 8. Singapur, 9. Noruega, 10. Israel.

A simple vista i quan hem conegut la notícia ens ha sorprès una mica que Espanya sigui considerat el país més saludable del món i sobretot aquests últims dies, que com a conseqüència de l’anticicló que tenim instal·lat aquí, moltes de les nostres ciutats han vist com pujaven els seus índexs de contaminació.

Però sembla que la ‘Bloomberg Healthiest Country Index’, té en compte altres factors per fer la valoració, com els hàbits alimentaris i aquí la dieta mediterrània té molt a veure, el sistema sanitari, l’esperança de vida, el tabaquisme, l’obesitat i el medi ambient. Tots aquests aspectes s’han estudiat entre els 169 països analitzats.

Uns bons hàbits alimentaris, com cuinar amb oli d’oliva verge extra, menjar fruites i verdures, més peix i menys carn, acompanyat d’un bon sistema sanitari públic d’atenció primària, amb excel·lents professionals de medicina i infermeria, han sigut dos dels principals factors perquè l’esperança de vida a Espanya sigui actualment de 82,9 anys i segons un estudi de l’Institut per a la Mètrica i l’Avaluació de la Salut (IHME) de Washington, es preveu que l’any 2040 sigui el país amb l’esperança de vida més alta del món, xifrant-la en 85,8 anys.

Per continents, Europa té 6 països en el TOP 10, El millor de Nord-amèrica és Canadà ocupant el 16è lloc, de Llatinoamèrica Cuba està en la posició 30 per davant dels Estats Units, Àsia té dos països en el TOP 10, Japó i Singapur i el pitjor continent és l’africà com a conseqüència de l’alta mortalitat per malalties infeccioses.

Està clar que no podem llençar coets per aquesta notícia quan per culpa de l’ésser humà s’està produint un canvi climàtic bastant preocupant que afecta a tot el planeta.

Tags: País saludable

Notícies semblants: