Avui fa 10 anys que ens va deixar el Gran Pepe Rubianes (1947-2009)

José Rubianes Alegret nascut a Vilagarcia d’Arousa (Pontevedra) el 2 de setembre de 1947 va morir l’1 de març del 2009 víctima d’un càncer.

Pepe Rubianes, actor, humorista i director de teatre es definia ell mateix com un gallec-català. Si bé va néixer a Galícia i mai va oblidar els seus orígens, també se sentia català, ja que va arribar a Catalunya de petit, la seva família es va instal·lar a la Barceloneta.

En l’antic carrer Almirall Cervera que des de l’any passat ja porta el seu nom “Carrer de Pepe Rubianes“, va passar tota la seva infància i joventut. Es va llicenciar en Filosofia i Lletres a la Universitat de Barcelona, però la seva passió era la interpretació i amb 16 anys va debutar en una obra de l’ONCE.

El seu humor satíric, irònic i molt proper a la gent, el va dur a la fama, sempre recordarem els seus monòlegs en castellà, català i amb alguna frase en gallec entremig.

Sempre ens quedarà el dubte de com hagués actuat en els moments actuals, quines crítiques hagués fet de l’1 d’Octubre, del Judici al Procés, de la política actual en general, etc.

Recordem-lo amb algun dels seus millors moments.

 

Tags: Pepe Rubianes

Notícies semblants: