Reducció d’impostos als veïns de l’Àrea Metropolitana de Barcelona que reciclin els seus residus.

Els 36 municipis de l’Àrea Metropolitana de Barcelona han signat un acord anomenat Residu Zero que pretén que l’any 2025 reciclem el 55% dels nostres residus. Actualment només estem reciclant el 37%, percentatge molt inferior als límits establerts per la Unió Europea.

La Unió Europea demana un 55% pel 2025 i un 60% pel 2030 i si no es compleixen aquestes xifres, haurem de pagar una multa. Per exemple Barcelona ciutat està reciclant un 35% i en el cas de no arribar al 55%, l’any 2025 cada barceloní haurà de pagar 20 € anuals de multa.

Per evitar aquesta multa, l’acord subscrit pels 36 municipis preveu canvis significatius en el model de recollida de residus, des del domicili, comerç o indústria fins a la planta incineradora. L’acord també preveu el tancament de la incineradora de Sant Adrià del Besòs.

Amb aquest pacte es pretén desenvolupar un sistema de recollida porta a porta, cosa que ja fa 15 anys s’està fent a Torrelles de Llobregat. L’any 2025 tots els habitatges, comerços i indústries hauran de gestionar les seves escombraries de forma individualitzada i en funció del que reciclin pagaran més o menys impostos municipals. Aquest és el gran titular: Si recicles, pagaràs menys.

Per aconseguir-ho hi ha dos sistemes, la recollida a domicili o bé un sistema d’identificació de les bosses amb un xip o un codi de barres personalitzat, que permeti identificar al titular per sancionar-lo o fer-li la rebaixa d’impostos corresponent.

Els 36 municipis signants de l’Acord són els següents:

Badalona, Badia del Vallès, Barberà del Vallès, Barcelona, Begues, Castellbisbal, Castelldefels, Cerdanyola del Vallès, Cervelló, Corbera de Llobregat, Cornellà de Llobregat, El Papiol, El Prat de Llobregat, Esplugues de Llobregat, Gavà, L’Hospitalet de Llobregat, La Palma de Cervelló, Molins de Rei, Montcada i Reixac, Montgat, Pallejà, Ripollet, Sant Adrià del Besòs, Sant Andreu de la Barca, Sant Boi de Llobregat, Sant Climent de Llobregat, Sant Cugat del Vallès, Sant Feliu de Llobregat, Sant Joan Despí, Sant Just Desvern, Sant Vicenç dels Horts, Santa Coloma de Cervelló, Santa Coloma de Gramenet, Tiana, Torrelles de Llobregat i Viladecans.

Tags: Reciclar

Notícies semblants: