Un videojoc nascut al barri de Gràcia guanya l’Oscar dels Videojocs – Premi Annie Awards.

Gris és un joc de plataformes en 2D per a PC, Mac i Nintendo Switch que es va presentar al Saló del Manga celebrat l’hivern passat.

Es tracta d’una jove que està perduda en el seu propi món i que ha de lluitar contra una experiència vital dolorosa, un trauma, al llarg del joc va evolucionant. No hi ha diàlegs, però sempre trobarem alguna pista. El color és un dels seus ingredients principals, els colors suaus de les aquarel·les pintades a mà, escanejades i incorporades al joc, li donen un toc molt especial.

La música també és de creació catalana, una música ambiental de cambra creada pel grup barceloní Berlinist. 

Roger Mendoza i Adrian Cuevas són dos exprogramadors que treballaven en empreses de desenvolupament de jocs, van abandonar-les per crear un estudi propi que dóna feina d’entre 15 i 20 empleats. Nomada Studio es va instal·lar a Gràcia. Fa tres anys van començar a pensar en el projecte de Gris,  fa dos es va incorporar l’il·lustrador del joc, Conrad Roset i es van posar mans a l’obra.

Ara tota la feina feta durant aquests tres anys ha donat el seu fruit, el Premi Annie Awards a la millor animació d’un personatge de videojoc, reconegut com els Oscar‘s de l’animació.

Moltes Felicitats a tota la gent de Nomada Studio per una feina ben feta. Us deixem amb el trailer del joc i la música de Berlinist.

Trailer de Gris

 

Part de la Banda Sonora de Gris – Berlinist

 

Tags: Gris, Videojoc

Notícies semblants: