Ja estan aquí els primers senyals de trànsit en català – Torrelameu (Lleida)

El municipi de Torrelameu un petit poble de poc més de 700 habitants a la comarca de La Noguera, ha decidit canviar els senyals de STOP, per un del mateix disseny però en català. El nou senyal tindrà les mateixes característiques, forma octogonal, mida i color que l’anterior, però amb la paraula PAREU.

Amb aquesta iniciativa Torrelameu es convertirà en el primer poble del món a tenir senyals de trànsit en català.

El pròxim dissabte 9 de març, amb motiu de la VI Festa de la República Catalana de Torrelameu, es canviaran dues de la vintena de senyals de Stop que té el municipi perquè els visitants de la festa es puguin fer fotografies amb el primer senyal en català del món. La resta s’aniran canviant al llarg d’aquest any.

L’alcalde d’ERC, Carles Comes va dir que la idea va sorgir fa uns dos anys, van demanar la patent i els permisos pertinents i un cop s’ha rebut l’autorització del Ministeri d’Energia, s’han decidit a fer el canvi.

Pels detractors d’aquesta idea com el president dels “Automovilistas Europeos Asociados” Mario Arnaldos en declaracions fetes a la cadena COPE, va dir que l’ajuntament de Torrelameu serà el responsable en el cas que es produeixi un accident per culpa de no entendre el senyal, l’alcalde Carles Comes ha declarat que no és una mida presa contra el castellà, concretament el senyal de STOP és un anglicisme i altres països ja han decidit canviar-la a la seva llengua, com en alguns de Llatinoamèrica que ja es pot llegir “PARE”.

Tags: Torrelameu

Notícies semblants: