Tot a punt per al tancament de les centrals nuclears d’Ascó i Vandellòs

Les principals companyies elèctriques del país, Naturgy, Iberdrola i Endesa subscriuen el protocol pel tancament de les centrals nuclears de tot el país.

Pel que ens afecta a Catalunya, està previst el tancament d’Ascó I l’any 2029, Ascó II l’any 2033 i l’última en tancar serà Vandellòs II l’any 2035.

En el cas d’Endesa, accionista majoritari de les tres centrals ubicades a Catalunya, espera que s’aprovin pròrrogues perquè les centrals continuïn operatives fins a les dates anunciades, però també remarquen que en aquell moment s’haurà de veure si el tancament és factible en funció de la demanda i la capacitat de què les noves energies renovables puguin donar resposta a aquesta demanda.

Com tot en aquest món té la seva cara positiva i negativa, en el cas de les centrals nuclears potser els efectes nocius són molt superiors a l’única avantatja que poden tenir què és que no generen gasos amb efecte hivernacle que tant contribueixen al canvi climàtic, però sobretot des de l’accident de Txernòbil l’any 1985 ens hem conscienciat cada dia més que han de desaparèixer.

Però encara que tanquin definitivament i apostem per les energies renovables i saludables ens quedarà un problema per molts i molts anys, el magatzematge dels residus.

Tags: Ascó, Central Nuclear, Vandellòs

Notícies semblants: