NATURA

Troben a La Roca del Vallès una planta exòtica invasora, molt perillosa pel medi ambient. 

Un professor del Departament de Biologia de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) va donar l’avís de què a La Roca del Vallès s’havia trobat una planta exòtica invasora, l’Alternanthera philoxeroides, originària de Sud-amèrica.

El passat 19 de febrer, els botànics de la UAB junt amb altres organismes i la col·laboració de l’ajuntament, després d’inspeccionar el terreny, van confirmar la seva presència a la conca del riu Mogent, al terme municipal de La Roca del Vallès.

L’Alternanthera philoxeroides, és una de les plantes més perjudicial per al medi natural en l’àmbit mundial, prolifera a la superfície de l’aigua i no deixa passar la llum, alterant la qualitat de l’aigua, és un perill per la vegetació autòctona i atrau els mosquits.

Està catalogada com una de les espècies exòtiques invasores i la seva tinença està prohibida en la Comunitat Europea i si és així, com ha arribat a La Roca del Vallès? Sembla que la seva presencia pot estar relacionada amb la neteja d’aquaris i les basses d’aigua ornamentals, ja que l’Alternanthera philoxeroides s’utilitza en aquariofília.

Un cop detectada tots els organismes competents s’han posat en marxa per fer un pla de gestió destinat a erradicar-la del nostre territori.

Cada dia trobem al mercat més tipus de plantes ornamentals exòtiques que comprem sense pensar les conseqüències que poden tenir. La Generalitat demana la col·laboració de la ciutadania per evitar que una simple planta ornamental acabi causant un problema tan greu.

Tags: La Roca del Vallès, Planta invasora

Notícies semblants:

Últimes Notícies