Sabíeu que Danone va néixer al Raval ara fa cent anys i que porta nom de nen?


52
3.9k shares, 52 points

El fundador de Danone va ser Isaac Carrasco Nehama, un descendent dels jueus que van ser expulsats de la península Ibèrica durant l’Edat Mitjana, és a dir, un sefardita. Recordem que l’any 1492 els Reis Catòlics van expulsar a tots els jueus del seu regne, Castella/Aragó, un dels grans errors de la història d’Espanya. Els expulsats es van veure obligats a formar comunitats en alguns països d’Europa, del Mediterrani Oriental o del nord d’Àfrica.

A principis del segle XX Isaac Carrasco junt amb la seva família va tornar a Sefarad (en hebreu s’utilitza aquesta paraula per referir-se a la península Ibèrica) i procedents de Salònica (Grècia) es van instal·lar en el carrer dels Àngels en ple barri del Raval de Barcelona.

En aquest pis del Raval, Carrasco va fer el seu laboratori de iogurts, tal com l’havien ensenyat uns pastors búlgars dels Balcans, en aquells temps el iogurt era tan sols un producte artesanal d’aquells indrets.

En aquell petit laboratori l’emprenedor Isaac Carrasco feia els iogurts, els envasava en bols de porcellana i els comercialitzava en les farmàcies, ja que era considerat més com un producte medicinal molt beneficiós pels nens, que com unes postres.

Tenia tres fills, dues nenes i un nen, Flor, Juana i Daniel que a casa li deien Danón i d’aquí ve el nom de la marca Danone.

El primer Danone de la història va veure la llum en un carrer del Raval l’any 1919, deu anys més tard el van exportar a França i ara està presenten 120 països i dóna feina a més de 75.000 persones en tot el món.

El que va començar com un producte medicinal per alguns anomenat com l’elixir de la joventut, actualment està present en la majoria de les neveres del nostre país. I potser alguna cosa de veritat té, ja que el nen que li va donar nom, Daniel Carrasco “Danón” va viure fins als 103 anys.


T'agrada? Compartiex-ho!

52
3.9k shares, 52 points

Quina és la teva reacció

M'encanta M'encanta
91
M'encanta
Em diverteix Em diverteix
8
Em diverteix
M'agrada M'agrada
72
M'agrada
m'entristeix m'entristeix
4
m'entristeix
M'interesa M'interesa
33
M'interesa
Em fascina Em fascina
20
Em fascina

3 Comments

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

  1. Recordo que als anys 50 tenien el magatzem principal a la cantonada de Villarroel amb Floridablanca…si hi havia sempre moltes furgonetes per al repartiment de les cauces amb els envasos, de porcellana i vidre.