Catalunya i Barcelona reben un premi del Financial Times.

Aquest matí ha començat a Cannes la MIPIM, la Fira Immobiliària més gran d’Europa on s’ha fet entrega aquest matí a la Generalitat i a la ciutat de Barcelona, d’un premi per la seva capacitat d’atraure inversions internacionals i retenir el talent.

El premi l’atorga la revista d’economia i finances fDi Intelligence que pertany al Financial Times i que cada any elabora un informe anomenat “Ciutats i regions europees del futur”, Catalunya i Barcelona han sigut premiades en l’informe d’aquest any 2018/2019.

Segons afirma Sebastian Shehadi, reporter de mercats a la revista, la inversió estrangera a Barcelona i Catalunya s’ha mantingut malgrat l’agitació política que envolta al referèndum d’independència del 2017.

En aquest informe valoren a Catalunya com una de les regions del sud d’Europa més atractives per captar inversions estrangeres i retenir talent.

En ell també valoren a Barcelona com un dels llocs més interessants per invertir, com a conseqüència de què té un ecosistema favorable a l’emprenedoria, la innovació i la tecnologia. Recordem que grans multinacionals ja s’han instal·lat o ho faran aviat a la ciutat comtal, com Microsoft, SanofiAventisCisco, Amazon, Facebook,  SatellogicWeWorkN26 i King, creant 1.500 llocs de treball.

Com va declarar Damià Calvet, director de l’Incasòl, les condicions socials i econòmiques de Catalunya són sòlides i estables malgrat la situació política. Disposem de bones connexions amb la resta del món, bona mobilitat interior, un ambient social i cultural molt atractiu, en fi un context molt adient per atraure inversions.

Les cinc regions del sud d’Europa 2018-2019 més atractives per invertir són per aquest ordre: Catalunya, Madrid, Llombardia, Istanbul i Lisboa.

Tags: Barcelona, Catalunya

Notícies semblants: