Heu tastat les síndries quadrades? Sabeu com es cultiven?

Els japonesos que són uns dels grans inventors de la humanitat són els creadors d’aquestes síndries de forma quadrada més ben dit en forma de cub.

Fa vint anys un agricultor de l’illa de Shikoku al Japó que volia acabar amb el problema de l’emmagatzematge de les síndries que cultivava i fer més fàcil la seva comercialització, després de molts intents va aconseguir crear una síndria quadrada. Però com ho va fer?

La resposta és molt fàcil, va plantar les llavors de forma normal, com ho feia normalment i quan el fruit va sortir el va ficar dins un cub de vidre i va deixar que acabes de créixer dins del cub, d’aquesta manera la síndria va adoptar la forma de l’envàs.

El principal avantatge d’aquesta creació és que fa més fàcil el transport i emmagatzematge, s’aprofita molt més l’espai, però sembla que el sabor no és tan bo com el d’una síndria rodona, ja que en estar tancada no acaba de madurar correctament.

A més un altre inconvenient és que s’ha convertit en un producte de luxe destinat a fer regals originals, ja que una síndria quadrada al Japó pot arribar a costar fins a 70 dòlars, en part pel costós que és el motlle.

Ara ja es comercialitzen a tot el món, fins i tot Amazon ven les llavors i diferents motlles en forma de cub o de cor, per fer el cultiu en jardí.

Tags: Síndria quadrada

Notícies semblants: