L’Hospital del Mar el primer d’Espanya en tractar l’epilèpsia i tumors cerebrals amb cirurgia làser

Catalunya sempre ha sigut pionera en investigació i ara ha sigut l’Hospital del Mar el que s’ha convertit en el primer hospital del país i un dels pocs d’Europa en tractar l’epilèpsia i alguns tumors cerebrals amb cirurgia làser.

Aquesta tècnica que ja s’utilitza als Estats Units i que ara arriba a Catalunya, presenta molts avantatges com ser menys invasiva que les intervencions convencionals i reduir el temps de recuperació, ja que al cap de 48 hores es pot abandonar l’hospital.

De moment aquesta tècnica es limita a tumors petits i localitzats en punts concrets del cervell igual que passa amb l’epilèpsia que el focus està localitzat. De moment ja s’han fet tres intervencions amb èxit amb aquesta tècnica i s’esperen fer unes deu anuals.

En principi no es faran més perquè hi ha el risc d’edema, es necessita una precisió absoluta i no està recomanada en tots els casos d’epilèpsia i tumors cerebrals.

Tags: Hospital del Mar

Notícies semblants: