Avui celebrem el Dia Mundial de l’Aigua

Des de l’any 1993 el 22 de març va ser declarat per l’Assemblea General de les Nacions Unides com el Dia Mundial de l’Aigua.

L’Agencia Catalana de l’Aigua promou durant aquests dies una sèrie d’actes i activitats encaminats a conscienciar a la gent que hem de fer un consum responsable d’aquest bé tan preuat i sense el que no podríem viure.

Aquest any també es vol fer especial èmfasi en la problemàtica que representa el plàstic en els mars i oceans, actualment representa el 90% dels residus que es troben al mar i s’estima que a mitjans de segle hi hagi més plàstic que peixos.

Del 20 de març al 20 d’abril es farà l’exposició “Menys plàstic, més vida”, al Palau Robert de Barcelona on podrem observar el mal que fa aquest material al fons marí.

Un concurs fotogràfic a través de les xarxes socials amb dues categories:

– Imatges o vídeos amb el lema “l’Aigua un bé comú”.
– Imatges o vídeos sobre la problemàtica del plàstic a l’aigua.

L’aigua és un element essencial pel desenvolupament de la vida humana, juga un paper molt important en el creixement econòmic i l’erradicació de la pobresa, sense aigua no hi ha cultius, energia, higiene, salut, per tant no hi ha vida.

Encara avui en dia hi ha milions de persones que viuen sense aigua potable o que han de caminar desenes de quilòmetres per trobar un pou on extreure-la. La major part del planeta és aigua, però tan sols el 3% és aigua dolça.

L’any 2010 les Nacions Unides van reconèixer el dret a l’aigua potable i el sanejament com un dret humà essencial pel desenvolupament de la vida, com un dret humà que té tota persona a disposar de l’aigua suficient, segura, acceptable, accessible i assequible per l’ús personal i domèstic.

Per totes aquestes coses ens hem de mentalitzar a canviar els nostres hàbits, fer un consum més responsable de l’aigua i erradicar tot el plàstic que puguem de les nostres vides, no tan sols avui que celebrem el Dia Mundial de l’Aigua, sinó en el dia a dia, així deixarem un planeta millor a les generacions futures.

Tags: Dia Mundial de l'Aigua

Notícies semblants: