Científics de la Vall d’Hebron creen un fàrmac eficaç en la majoria de càncers.

Cèl·lules canceroses

L’Omomyc és un fàrmac creat a l’institut VHIO de la Vall d’Hebron que es comporta de manera diferent a altres fàrmacs experimentats fins al moment.

Després d’anys d’investigació la biòloga Laura Soucek, investigadora Icrea en el Vall d’Hebron Institut d’Oncologia (VHIO), ha donat amb l’Omomyc que inhibeix la proteïna MYC que està alterada a la majoria de càncers.

De moment està en fase experimental tractant a ratolins amb diferents càncers i tots han reaccionat favorablement i amb efectes secundaris lleus, ben tolerats i reversibles.

El pròxim any s’espera començar els assajos clínics amb pacients de la Vall d’Hebron afectats de càncer de mama i pulmó, encara que la investigadora és molt optimista i confia que en el futurl’Omymyc es pugui aplicar a la majoria de càncers.

Laura Soucek, que va començar la seva investigació quan estava estudiant a Roma i ara per fi ha aconseguit el seu objectiu, junt amb la seva col·laboradora MarieEve Beaulieu, han creat una empresa Peptomyc, per desenvolupar el fàrmac, ja que la seva prioritat és que arribi a la majoria de pacients afectats per aquesta malaltia.

Tags: Omymyc

Notícies semblants: