Vinton Cerf, el creador d’internet i Premi Internacional de Catalunya, dóna part del premi a causes catalanes. 

Vinton Cerf l’estatunidenc considerat com un dels pares d’internet ha rebut de mans del President Quim Torra el XXX Premi Internacional de Catalunya per la seva contribució al desenvolupament d’internet com infraestructura bàsica de la societat.

Cern llicenciat en matemàtiques i ciències de la computació per la universitat de Stanford junt amb Robert Kahn van crear una “xarxa de xarxes” per interconnectar les diferents xarxes del Departament de Defensa dels Estats Units. El que va començar com un projecte d’àmbit militar va acabar desembocant en el gran descobriment del segle XX, Internet. L’any 1972 van presentar el que avui coneixem com TCP/IP (Transmissió Control Protocol/Internet Protocol).

Anys més tard també va ser el creador del primer correu electrònic i actualment és el Vicepresident Mundial de Google. L’any 2005 quan era president de l’ICANN (Internet Corporation for Assigned Names and Numbers), es va aprovar el domini .cat, el primer domini que es va crear per una comunitat lingüística sense estat.

La cerimònia d’entrega del premi es va fer ahir a la nit al Palau de la Generalitat. Victor Cerf va donar part del premi a causes catalanes, 20.000 € a la Fundació PuntCat que és la que gestiona el domini català, 20.000 € a la Marató de TV3 i 20.000 € a la biblioteca Folger Shakespeare de Washington per col·laborar en la traducció de les obres de l’escriptor anglès a la llengua catalana.

Tags: Vinton Cerf

Notícies semblants: