Sabeu on es fa el millor gelat d’Espanya?

Albert Soler Miquel i la seva obra “La gran Piràmide d’Egipte”

A Badalona és on es fa el millor gelat d’Espanya i l’artista és Albert Soler de Can Soler i gerent d’Artesans Soler, una gelateria d’àmbit familiar fundada ara fa 50 anys.

Albert Soler ha guanyat el Campionat d’Espanya de Gelateria 2019 que es va celebrar a Madrid a finals de febrer.

Una de les condicions per optar al premi era que s’havia de fer un gelat amb una temàtica concreta i elaborar dues cubetes amb sabors de lliure elecció, dos pastissos amb dos gelats o sorbets i vuit copes gelades, tot al voltant del mateix tema.

Albert Soler va decidir dedicar la seva feina a la civilització egípcia. Va elaborar una piràmide, una inscripció egípcia i un faraó custodiat per dues figures del deu Anubis en forma de xacal. Les dues cubetes eren de gelat de torró de Xixona i avellana, una de les especialitats d’Artesans Soler.

Després de sis mesos de treball, Albert Soler va aconseguir la màxima puntuació dels 12 finalistes que optaven al premi, 6503 punts va obtenir l’obra “La gran Piràmide d’Egipte” i no descarta la possibilitat de presentar-se a la Copa del Món de Gelateria que se celebrarà l’any vinent a Itàlia.

La història d’aquesta família és com la de moltes altres que formem l’actual Catalunya. Dos emprenedors decidits dels anys 60 van arribar a Catalunya un procedent d’Alacant i dedicat al món del torró i un mestre torroner que treballava per empreses de Sevilla i Xixona. Es van instal·lar a Badalona i allà van formar les seves famílies, eren els avis de l’Albert Soler Miquel, el gran dels tres germans, actuals propietaris del negoci familiar.

Tags: Gelats

Notícies semblants: